fbpx

За Човека, като творец – на своите Болести и Здраве…

Из “Канон за Здравето” на Станчо Станев

Както вече стана въпрос в „Канона за Изцелението” и в коментариите по него, Човек сам предизвиква своите заболявания, като нарушава „Хармонията Вселенска”. Прави го със своите недобри мисли, емоции и дела. Разбира се, той прави това несъзнателно, поради невежеството си в непознаването на „Каноните Вселенски”. Познаването, приемането и прилагането на тези Канони, води до изпълването на Човека с Хармония, а то от своя страна води до пълноценно Здраве.

Китайците казват: „Каквито са ти мислите – такъв ти е Живота”. Тоест, ако имаш лоши мисли и емоции, не очаквай да ти се случват добри неща. Те казват още: „Има ли Емоция – има и Болест”. Тук разбира се те има в предвид лошите, неконтролираните емоции. Не може Човек да няма емоции, но трябва да се самонаблюдава и да се опитва да ги контролира. Китайците казват още нещо, над което трябва да се замислим сериозно: „Интелигентния Човек не боледува”.

Разбирате ли ? – „интелигентния Човек”. Но в този израз те имат в предвид не този който има висше образование, а този който познава добре „Каноните Вселенски” и не си позволява да нарушава „Хармонията Вселенска”. Чували сте, предполагам да казват за някой обикновен човек на село, че той е „природно интилигентен”. Ето точно това са имали предвид, като са казвали интелигентен човек.

bebe 1

Случва се така обаче, че Човек обикновено нарушава „Каноните” несъзнателно, поради невежество. Той би желал и би могъл примерно да спазва тези „Канони”, но така се е случило, че не е запознат с тях. Когато такъв Човек се запознае с „Каноните”, би могъл де изчисти натрупаните грешки, да позволи на Хармонията да нахлуе в него и да подобри здравословното му състояние. Човек сам създава своите болести и сам може да си ги премахне. Ако се научи как да го направи. С помощта на съзнателна и целенасочена работа.

В Подсъзнанието на Човек има и работи един механизъм, който работи сам, независимо дали знаем за него или не, дали го приемаме или не. Той просто си работи, независимо от нас. Поне до този момент, докато не научим за него и не го приемем. Този механизъм създава всичко, което се случва с нас – в областта на Здравето, личностната ни реализация, семеен живот и други. От него зависи всичко, което ни се случва.

Представете си сега, че този механизъм, тази мощна структура досега е работила във вас на случаен принцип, на случайно попаднала команда, зададена не от вас, а случайно попаднала там. Обикновено тя не е добра за вас. Вие, поради невежеството си, (извинете за израза) сте я оставили да работи безконтролно. И тя си работи. Моля ви, опознайте я и започнете да я контролирате. Накарайте я да работи за вас, по ваша команда. Променете Живота си! Поставете вие програмата по която искате да работи за вас. Препрограмирайте се!

С няколко примера искам да ви запозная с начина на работа на този подсъзнателен механизъм. Примери за това, как той работи на случаен принцип, по случайно попаднала информация, по случайна команда. Някои от тези примери вие сте ги чували може би, но не сте обръщали внимание. Та.да започна с примерите.

Представете си младо момиче, което току що е завършило училище. То кандидатства за работа и я приемат на едно място. Тя обаче, в досегашният си живот е чувала от своите близки, роднини, познати, приятели и други като са говорили за техните работи, че там се плюят, клюкарят се, правят си гадни номера и други подобни. Това момиче ще попадне на точно такова работно място. Тя сама си го е организирала без да иска, защото като стане въпрос за работно място в нейното подсъзнание има информация за точно такова работно място.

Ако друго момиче, е чувало от своите близки, роднини, приятели и познати, че на тяхното работно място са като едно семейство, празнуват си рождените дни, ходят по екскурзии, по купони и други подобно, то това момиче ще попадне на точно такова работно място. Тя също си го е организирала без да осъзнава. Тя е получила различен резултат от първото момиче, защото в подсъзнанието и е имало различна информация.

acupuncture31

Третият пример е следният: Понеделник сутрин. Един Човек излиза от къщи и тръгва за работа. Върви омърлушен и си мисли: „ Оффф, сега пак отивам на работа. С шефа не се разбираме, намали ми заплатата, иска да ме съкращава, с колегите не се разбираме…В къщи и с жената не се разбираме, заплатата не стига, дископатията ме боли…”
Качва се в отново препълненият автобус Застава пред прозореца и се заглежда мрачно навън. Мислите му, онези същите мисли отново нахлуват в главата му и започват да се въртят отново и отново, като на филмова лента. Зад него обаче, стои неговият Ангел Хранител. Той е изкарал един голям тефтер и записва всичките му мисли. Накрая Ангелът затваря тефтера и казва: „Ами, това сме го писали много пъти, но щом го поръчваш, ще го изпълня:
Разбирате ли, как стават нещата, как си ги поръчваме, как си ги затвърждаваме. Превътвайки из главата си недобри мисли, ние ги превръщаме в програми за Живота ни. Всяка една такава мисъл включва автоматично програма срещу нас, срещу определен орган или част на тялото. Без да искаме ние затвърждаваме лошите неща да се случват.

В Живота ни, често използваме различни паразитни изрази, с които също така си предопределяме лошото, което ни се случва. Сигурен съм, че и вие сте чували ваши близки или приятели да казват подобни изрази. Ето няколко: „Аз съм некадърник”, „аз съм глупак”, „аз съм тъп” „аз каквото и да почна все го развалям”, „аз съм неудачник”, „аз съм грозна”, „аз съм дебела”, „аз съм….. ” и какво ли още не.

Чували сте ги нали?

И какво очаквате да се случва с такива хора – хубави неща ли? Надали! След като те всеки път изричайки тези думи го затвърждават все повече и повече. И забележете, не казват „аз МОЖЕ БИ съм глупак” а го затвърждават – „АЗ СЪМ глупак”!
Един младеж иска да си купи и си купува мотор. Майка му непрекъснато му повтаря: „Недей, ще катастрофираш”. Младежът наистина ще катастрофира, защото майка му такава програма му е сложила и я затвърждава ежедневно. Тя не казва, че е опасно и че може да катастрофира, а казва „ЩЕ катастрофираш”. Горката майка! Горкото момче! Виждате ли какво означава невежеството? Не смятам да ви давам повече примери. Мисля, че ме разбрахте, че разбрахте какво представлява този подсъзнателен механизъм и как работи той.

Сега е момента вече вие да поставяте програмите, по които искате той да работи. Да препрограмирате Живота си. Да станете режисьор на Живота си. Вие да казвате какво ще се случва с вас от тук нататък – за Здравето ви, за реализацията ви в ученето, в службата, бизнеса, личният живот и други. Мисля, че вече след като знаете тези неща ще можете да го направите. Особено след края на книгата. Направете го! Аз ще ви помогна. Ще ви насочвам. Успех!

Това, което написах до тук беше за паразитните изрази, които използваме в ежедневието си и си създаваме проблеми. Преди това споменах за мислите и емоциите, които също ни създават здравословни проблеми. Според традиционната китайска медицина когато Човек много тъгува, когато има някаква тъга, която се е загнездила в него и го подтиска постоянно, започват да боледуват белите му дробове.

По обратният път, ако някой има проблеми с белите дробове, това означава че в него има някаква тъга, която го подтиска. Трябва да се намери къде е тази тъга, в кои моменти от Живота му се проявява, към какво е и да се опитаме да я премахнем. Има си начини как да стане това. В противен случай, не се ли премахне причината (тъгата) то не може да се говори за пълноценно оздравяване.

Когато Човек има проблеми с бъбреците, това означава, че той таи в себе си много страх. Страхът уврежда бъбреците. Трябва да се намери къде е този страх, в кои моменти от Живота му се проявява, към какво е и да се премахне. За да бъде пълноценно излекуван. За връзката на бъбреците и страха говори и българската народна медицина и култура.
Много често хората казват за някого: „Напика се от страх”. Чували сте го нали? Ето я връзката! Ако някой изпитва постоянен гняв, се уврежда черният му дроб. Ако изпитва злоба, се уврежда жлъчката му. В България казват за някого: „Позеленя от злоба” (злъчният сок е зелен)!?

Така за всяко заболяване, за всеки болен орган има определена причина, грешка, която сме допуснали и която трябва да оправим. За да се излекуваме, трябва да премахнем, да изчистим от Живота си тази грешка и проблемите, които е създала тя. А това можем да направим само ние, всеки сам за себе си. Никой друг не може да го направи вместо нас. Причината за всяко наше заболяване е в нашите глави. И лекарството е там.